Johan Remen Evensen fra Molde, som fortsatt har verdens lengste skihopp med 246,5 meter fra Vikersund i 2011, har stor respekt for jobben Arne Scheie og Espen Bredesen har gjort i NRK.

– Arne og Espen har gjort en flott jobb i utrolig mange år. Jeg har ingen ambisjoner om å slå rekorder der, sier han til VG i dag.

Han er uansett ikke helt fersk i faget. Remen Evensen har nemlig fungert som hoppekspert i NRK-sendinger på TV og radio tidligere, men det er først nå blir han kjørt frem som statskanalens førstevalg blant hoppekspertene.

Vil gjøre det underholdende

Remen Evensen var fryktløs i bakken – det er han også når det gjelder den forestående jobben:

– Utfordringen blir å finne balansen i formidlingen. Hopp er en nokså monoton idrett. En av fellene man kan gå i er å snakke for mye om hoppteknikk eller vær og vind, sier han til avisa.

– Det er ingen enkel jobb, men jeg har som mål å gjøre det underholdende, sier Johan Remen Evensen.

– Stort

Remen Evensen har – i tillegg til verdens lengste skihopp – også OL-bronse i laghopp, VM-sølv i skiflyging laghopp og VM sølv i laghopp.

Han har også gjort seg bemerket i 71 grader nord på TVNorge og i Mesternes Mester på NRK.

Som makker i NRKs tv-sendinger fra hoppsirkuset får han Christian Nilssen. Han har kommentert verdenscupen i hopp på radio, gjerne med Johan Remen Evensen ved sin side, og han var også en av NRKs faste kommentatorer under fotball-VM i Brasil.

– Det er stort både personlig og profesjonelt å få en jobb som en legende som Arne Scheie har hatt i så mange år, sier Nilssen til NRK.