Politiet i København jobber for å få sett video av Nicki Bille Nielsens pågripelse. Nå kan de få hjelp av Erik Hoftun til akkurat det.

Den sportslige lederen gikk rett i møte etter ankomst fra Bodø i ettermiddag, og etterpå møtte han et fulltallig pressekorps utenfor Brakka. Der fikk han vite at politiet i Danmark ikke har fått tilgang til videoen som viser deler av Nicki Billes pågripelse. Hoftun er klar til å hjelpe – dersom det kommer en henvendelse.

— Politiet i Danmark må nesten be oss om det først.

- Og dersom henvendelsen kommer, vil dere da hjelpe?

— Vi har ingenting å skjule for politiet, så det vil vi sikkert, sier Hoftun.

Bille-møte senere i dag

Hoftun bekreftet videre at han sammen med organisasjonsleder Trond Alstad skal møte Nicki Bille Nielsen senere i dag, men vil ikke si hvor og når dette møtet finner sted.

— Jeg tviler på at jeg kommer til å si noe mer om dette senere i kveld, sier Hoftun.

Deretter forlot Hoftun Lerkendal.

Mens Hoftun og resten av RBK-ledelsen har sett videoen, sier altså politiet i København at de ikke har Men politiet i København sier til adressa.no at de ikke har sett de meget omtalte 150 sekundene.

— Den videoen har vi ikke sett, men vi jobber med å få tak i den. Inntil vi har mulighet til å se den, kan vi ikke kommentere det, sier Sebastian Richelsen, politiassistent og pressekontakt i København-politiet.

Ville at de skulle filme

Ifølge TV 2 skal en av betjentene skal på et tidspunkt ha holdt rundt hodet og nakken til Rosenborg-spissen, og dansken skal ha ropt til sine filmende kompiser at han ikke fikk puste. I tillegg ba ham dem fortsette med videoopptakene.

Politiet sier de ikke har mottatt noe kritikk fra Nicki Bille-hold om måten pågripelsen ble håndtert på.

— Vi har ikke fått noen klage fra Nicki Bille eller noen andre i denne saken. Vi etterforsker saken for å få frem fakta. Noe mer er det ikke å si foreløpig, sier Richelsen.

SPORTSDØGNET: