LERKENDAL (Adressa.no): I Alexander Søderlunds skadefravær debuterte Alexander Sørloth fra start i eliteserien mot Bodø/Glimt. 18-åringen er sønn av RBK-legenden Gøran Sørloth, men klarte ikke å skape det helt store i kampen som snudde fra 0-1 til 3-1.

Pål André Helland ble helten for Rosenborg. Foto: NTB scanpix

Rosenborg tok kommandoen fra start og skapte det meste innledningsvis. Vertene rullet opp angrep etter angrep og skapte flere halvsjanser. I det 8. minuttet fikk de sin første sjanse da Mike Jensen fyrte av fra 20 meter, men Pavel Londak hang med på notene og slo ut til hjørnespark – det resulterte i ingenting.

Ropte på straffe

Selv om Rosenborg dominerte ballinnehavet, kom gjestene til et par sjanser via kontringer. I det 13. minuttet fikk Glimt sin første sjanse, da Trond Olsen snappet ballen fra Holmar Örn Eyjolfsson og spilte fri Abdurahim Laajab. Spissen prøvde å plassere ballen i det lengste hjørnet, men Daniel Örlund fikk slått ut til corner.

På den påfølgende corneren ble Papa Ndiaye taklet bakfra av Ole Selnæs innenfor straffefeltet. Ndiaye falt noe teatralsk, og Glimt-spillerne ropte på straffe. Det burde de fått, men dommer Svein-Erik Edvartsen vinket spillet videre til stor protest fra bortelaget.

To stolpeskudd

Sørloth var meget aktiv i starten og svært lysten til å vise seg frem for fansen. Unggutten var som sin far meget god som møtende spiss, og i det 23. minuttet vant han duellen mot Vieux Sane og serverte ballen til Jonas Svensson. Høyrebacken hadde da kommet på et fint driv innenfor 16-meteren og fyrte av på førstetouchen. Men verdalingens skudd smalt via stolpen og ut.

Rosenborg var det dominerende laget denne omgangen, og i det 36. minuttet smalt det nok en gang i stolpen. Sørloth vant ballen på egen banehalvdel og spilte gjennom Mikkel Diskerud som fikk fritt rom. Indreløperen fyrte av fra 16-meteren. Skuddet var knallhardt, men ballen traff feil side av stolpen og gikk ut. Omgangens klart største sjanse.

Det var Rosenborg som skapte de største sjansene før hvilen, mens Glimt skapte et par halvsjanser via kontringer. Selv om hjemmelaget var best, gikk lagene til garderoben med 0-0. ## Glimt sjokkerte

Etter sidebytte tok Rosenborg kommandoen og skapte flere farligheter for Glimt. De fleste trodde Rosenborg ville gå opp i ledelsen, men fem minutter ut i omgangen fikk Glimt en corner som resulterte i mål. Corneren ble slått kort ut til tidligere Rosenborg-spiller Trond Olsen som fosset inn i feltet. Han prøvde å slå inn på bakerste, men innlegget hans gikk via en uheldig Tore Reginiussen og inn i det nærmeste hjørnet. Dermed kunne de drøyt 200 Glimt-supporterne slippe jubelen løs.

Det første kvarteret av omgang var meget innholdsrikt, og Rosenborg trykket på for å få utligningen. De skapte flere småfarlige muligheter, og Jensen var nære ved å redusere da han klinket ballen like over tverrliggeren da timen var spilt.

Utlignet

Bodø/Glimt la seg mer bakpå, og Rosenborg disket opp med den ene nestenmuligheten etter den andre. Vertene presset virkelig på, og i det 65. minuttet kom den etterlengtede scoringen. Jonas Svensson ble spilt fri på høyresiden og la inn foran mål. Der kom Riku Riski på et fint løp, og finnen headet inn utligningen. Dette tente hjemmepublikummet, som sang for full hals de siste 25 minuttene.

UTLIGNET: Riku Riski scoret Rosenborgs 1-1-mål. Foto: NTB scanpix

Dette var finnens sjuende seriemål for sesongen.

Helland avgjorde

Etter scoringen kjørte Rosenborg kampen og var det dominerende laget resten av omgangen. I det 73. minuttet kom Svensson nok en gang på et fint løp innenfor 16-meteren. Denne gangen ble han taklet av Ndiaye, og Edvartsen pekte på straffemerket. Pål André Helland gikk frem og satte ballen kontrollert i motsatt hjørne fra der keeper gikk. Dermed var trønderne opp i ledelsen, og det er lenge siden det har vært så god stemning på Lerkendal.

I det 79. minuttet ble debutant Sørloth byttet ut til fordel for Tomas Malec. Dermed måtte han gå av banen uten scoring.

Malec punkterte

Bortelaget skapte svært lite etter sidebytte, og mot slutten var Rosenborg nærmere å punktere kampen, enn hva bortelaget var å utligne. Mot slutten rullet vertene opp flere angrep etter hverandre, og to minutter på overtid fikk innbytter Malec sin første scoring for Rosenborg. Tobias Mikkelsen tok seg god tid på høyrekanten og la inn til Malec, som brukte musklene og plasserte ballen i mål.

Dermed vant Rosenborg 3-1 og er nå på bronseplass med en kamp mer enn Strømsgodset og Lillestrøm, som følger to poeng bak.