Petter Northug starter soningen med fotlenke i desember 2015. Det forteller han i et intervju med svenske Expressen.

— Slik det ser ut nå blir soningen neste høst. I desember, sier Northug til avisen.

- Blir det fotlenke?

— Det virker slik, svarer Northug.

Northug-manager: - Kjenner ikke eksakt dato

— Vi regner med, akkurat som Petter sier, at dette løser seg på en god måte, sier Northugs manager Are Sørum Langås til adressa.no.

Han påpeker at den eksakte datoen for soningen foreløpig ikke er klar. Det samme gjelder om Northug skal sone med fotlenke eller ikke.

— Vi kjenner foreløpig ikke eksakt dato eller tidsforløp for planlegging av soningen, sier Langås.

- En bra treningsperiode

På spørsmål om hvordan det vil påvirke hans karrière som skiløper, svarer Northug:

— Det blir fint. En bra treningsperiode.

Northug forteller at han har opplevd støtte etter fyllekjøringen i mai.

I begynnelsen av årets sesong har Northug stort sett vært lite snakkesalig.

— Jeg har forsøkt å være meg selv. Det finnes nok med folk som liker å prate. Jeg får la de snakke, og så får vi begynne å snakke skit til våren, sier Northug til Expressen.

Fikk 50 dagers soning

I oktober fikk Northug dommen i rettslokalene i Trondheim. Straffen ble 50 dagers soning, 180 000 norske kroner i bot og inndratt førerkort.

Frem til nå har det vært uklart når Northug måtte sone dommen. Det var ventet at soningen ville skje med fotlenke, og det bekreftes nå av skistjernen selv.

Direktør Jorid Midtlyng i Kriminalomsorgen region nord i Trondheim uttalte seg i oktober på generelt grunnlag om fotlenkesoning til NTB.

– Man kan søke om å få fotlenkesoning på dommer som er under fire måneder, eller hvor det gjenstår mindre enn fire måneder av dommen, sa Midtlyng.

Rett før fristen fra skiforbundet signerte Northug avtalen som gjør at han kan representere landslaget i verdenscup og VM i årets sesong. Northug har i sesongåpningen vist god form på sprint, men har ennå ikke hevdet seg i toppen på distanserennene.