RIO DE JANEIRO/OSLO: — Det er ikke dette jeg ligger og drømmer om om natten, men det var et ærlig forsøk fra min side. Jeg ga på ingen måte opp. Jeg ga virkelig alt jeg hadde, men det ble for offensivt og for lite flyt. Det ble masete, hardt og litt klønete, sier Hoff om sin semifinale.

31-åringen kom raskt ut fra start i tøffe forhold i Rio, men mistet tidlig terreng til konkurrentene under fredagens 2000 meter singlesculler.

Et halvt minutt bak vinneren

Etter 500 meter var avstanden mellom Hoff og lederen på 4,32 sekunder. Etter 1000 meter var nordmannen over 10 sekunder bak teten, og langt bak de øvrige båtene.

Semifinalen ble vunnet av tsjekkiske Ondrej Synek. Med seg til finalen fikk han Damir Martin fra Kroatia og Angel Fournier fra Cuba. Hoff kom til slutt i mål på en klar sisteplass, over et halvt minutt bak en plass i OL-finalen.

Nils Jakob Hoff i intervjusonen etter å ha blitt slått ut av OL i semifinalen. Foto: Øystein Vik

— Kroppen er kjempfin utifra forholdene. Det er rett og slett bare det at jeg ikke har nok kilometer i singlesculler til å prestere i disse forholdene, sier nordmannen og sikter til regn og vind i Rio.Hoff mente forholdene sørget for at han ikke fikk brukt sine beste egenskaper som roer.

Motivert for B-finale

Han ble liggende langt bak, så langt bak at han ble roende i bølgene fra kamerabåten som fulgte løpet.

Tirsdag kjempet 31-åringen seg videre fra kvartfinalen etter en tøff start på løpet. Ifølge roeren selv holdt båten på å gå rundt allerede i åpningen.

Finalen i singelsculler går lørdag. Samme dag skal Hoff ro B-finalen.

I RIO: Øystein Vik og Rune Sævig (foto).

— Det er bare å børste støv av skuldrene og komme seg opp på hesten igjen, sier 31-åringen, som tross exit i semifinalen er meget fornøyd med Rio-OL.- Jeg er kjempefornøyd med egen innsats, absolutt. Jeg gir alt jeg har, men har du ikke mer så er det sånn det blir. Jeg kan ikke være skuffet over dette her. Jeg har overrasket meg selv positivt så mange ganger, sier han.