16. minutt: Sivert Heltne Nilsen er god til å vinne ballen på midtbanen. Denne gangen gjorde han det også inne i Stabæks felt. På en corner hang han klart høyest i luften, og hodestøtet var det god klasse over. Men dessverre for Brann var Mande Sayouba i Stabæk-målet godt forberedt, og forsøket ble avverget. Brann hadde ballen klart mest utover i omgangen, mens Stabæk lå kontrollert bak for å satse på kontringer. Det hadde de spillere med tempo til å gjøre, men uten den helt store uttellingen i første omgang. Brann fikk enda en sjanse i første omgang da Jakob Orlov headet fra fem-seks meter. 2-1 i sjanser til Brann de første 45.

ENDELIG SCORING: Sivert Heltne Nilsen puttet for første gang i Brann-drakt da han scoret kampens eneste mål mot Stabæk på 16. mai i Bergen.

47. minutt: Bare minutter etter sidebytte fikk Brann presset frem en corner. Fredrik Haugen slo en presis ball, og igjen var det Sivert Heltne Nilsen som raget høyest i feltet. Sayouba i Stabæk-målet hadde ikke sjans, og Sivert Heltne Nilsen stanget inn sitt første mål for Brann. Etter en sjansefattig førsteomgang kunne endelig Store stå slippe jubelen løs. Hjemmelaget fortsatte med å sette et høyt press på gjestene. Både Kristiansen og Nouri var offensive fra sine backposisjoner, og sammen med Huseklepp og Braaten skjedde det meste av spillet på Stabæk sin banehalvdel det første kvarteret av den andre omgangen. 60. minutt: Stabæk kom mer og mer med i kampen, og en halvtime før slutt hadde stopper og kaptein på Stabæk, Morten Skjønsberg, en god sjanse til å score. Eller, det vil si, en god sjanse var det egentlig ikke, men Skjønsberg fikk til et kjempeskudd fra 25 meter som ga Piotr Leciejewski skikkelig trøbbel. Men da ballen gikk forbi Leciejewski, sto tverrligger i veien. Sjansen til tross, Brann hadde god kontroll på Stabæk utover i kampen. For med ledelse 1-0 var det liten grunn for Brann å gi Stabæk sjansen til å kontre, og uten kontringsvåpenet hadde egentlig Stabæk lite å komme med. På midten slet østlendingene også med å spille seg gjennom, for Branns mitbanetrio Barmen, Nilsen og Haugen var solide.

79. minutt: Daniel Braaten slo dem berømte av/på-bryteren sin definitivt til "på". Som en tanks på vei til slagmarken spiste han seg gjennom Stabæk-forsvaret i rasende tempo. Midtveis mellom 16-meterstreken og mål, ble han lagt i bakken av en Stabæk-spiller, og alle de 17.686 på tribunen, minus de få hundre Stabæk-supporterne, ropte på straffe. Men dommer Svein Oddvar Moen nektet. TV-reprisen viste at Brann kunne fått straffe, men at det ikke var noe ran at ikke Moen blåste. Braaten holdt oppe engasjementet kampen ut, og var viktig for å sikre seieren på slutten. Også helt i starten av kampen ropte Brann på straffespark, men heller ikke da ble det blåst.