Zidane tok over treneransvaret i den spanske gigantklubben mandag etter at Rafael Benitez fikk sparken.

5000 Real Madrid-fans hadde møtt opp for å få med seg den første treningen til Zinedine Zidane. Foto: NTB scanpix

På hans første trening var 17 år gamle Ødegaard som vanlig inkludert og spilte blant annet kortbanespill med Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Marcelo og de andre stjernene. Foruten Ødegaard var også Marcos Llorente og Borja Mayoral med av Castilla-spillerne.

Hele 5000 mennesker hadde møtt frem for å få med seg treningen på Valdebebas utenfor Madrid.

— Å vinne er det som betyr noe i denne klubben. Budskapet mitt til spillerne vil være det samme som jeg ga til Castilla-spillerne: Hardt arbeid og intensitet på trening er nøkkelen, sa Zidane på pressekonferansen.

Veland: - Ikke negativt

Zidane har frem til nå vært Ødegaards trener på Real Madrid Castilla.

— Jeg kan ikke si helt sikkert at det er positivt, men det er i hvert fall ikke negativt. Zidane liker Ødegaard, spillertypen og hans ferdigheter veldig godt. Vi så dette på et TV-intervju Zidane gjorde med algerisk TV der han helt uoppfordret begynte å skryte av Ødegaard. Men jeg tror ikke det betyr noe på kort sikt, sa Petter Veland til Aftenposten mandag kveld. Veland er ekspert på spansk fotball.

Det samme mener Magnus Kragtorp, president i den norske supporterklubben til Real Madrid.

— Det er ingen ulempe for Martin Ødegaard at det er Zidane som overtar sjefsrollen. Er det noen som prater godt om Ødegaard, så er det Zidane, sa Kragtorp.

Spanske medier tviler

Spanske medier var fulle av skepsis dagen etter at Zinedine Zidane erstattet Benitez.

Zidane har de siste årene vært reservelagstrener i den spanske hovedstadsklubben. Valget til klubbpresident Florentino Pérez omtales som risikofylt. Spanske medier peker på at den tidligere midtbaneeleganten ikke har noen erfaring med å skulle lede flere av verdens mest profilerte fotballspillere.

«Fotballtrenere har samme problem som meloner: Inntil du åpner dem, aner du ikke om de er søte eller uspiselige», skriver Spanias mest leste sportsavis Marca.

«En risikofylt løsning, men med muligheter», heter det videre.

Flere medier er opptatt av Zidane manglende rutine på managerfronten.

«En legende uten trenererfaring», lyder beskrivelsen til storavisen El Pais.