Det høres nesten for utrolig ut til å være sant, men i kveld må Norges J19-landslag spille to EM-kvalifiseringskamper på en og samme dag.

UEFA tok nemlig Englands protest etter lørdagens Norge-seier til følge.

MÅ SPILLE PÅ NYTT: Vålerengas Johanne Fridlund i aksjon mot Tyskland for det norske J19-landslaget tidligere i vår. Foto: DIGITALSPORT

Norge vant kampen mot England 2-1, men på overtid oppsto det en meget spesiell situasjon i nordirske Belfast. England fikk tildelt straffespark og scoret, men dommeren annullerte målet fordi en engelsk spiller beveget seg inn i straffefeltet for tidlig.Det engelske fotballforbundet har i dag lagt ut video av den omdiskuterte hendelsen på sin Youtube-kanal.

Du kan se hendelsen fra lørdag i videoen øverst i saken! (videoen publisert med tillatelse fra det engelske fotballforbundet)

Ifølge regelverket skulle England fått mulighet til å ta straffe på nytt, og britene la derfor inn protest. Nå har UEFA besluttet at kampen skal spille på nytt – i form av at England får ta straffen på nytt og at de gjenstående overtidsminuttene skal spilles.

J19-sjefen: – En spesiell situasjon

Det betyr at Norge må spille to kamper på samme dag, i og med at J19-landslaget skal møte Nord-Irland tidligere fredag.

Utfallet kan få direkte konsekvenser for Norges muligheter til å kvalifisere seg til J19-EM. Ender kampen mot England uavgjort, må Norge score mange mål mot Nord-Irland for å sikre førsteplassen i gruppen — som gir direkte avansement til sluttspillet.

J19-SJEF: Nils Lexerød. Foto: Digitalsport

J19-landslagssjef Nils Lexerød har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men han sier følgende til fotball.no:– Det er en spesiell situasjon å havne i, men vi er ved godt mot. Både spillerne og støtteapparatet har håndtert dette på en god måte. Vårt fokus er nå på å gjøre en god kamp mot Nord-Irland, så er jeg sikker på at vi også skal håndtere England-kampen på en profesjonell måte. Vi har fortsatt gode muligheter til å gå videre, og vi bruker ikke energi ulike scenarioer utover det vi selv kan påvirke, sier Nils Lexerød til fotball.no.

Kun gruppevinnere – i tillegg til den beste gruppetoeren – går til EM-sluttspillet.

Guldbrandsen reagerer: — Sykt!

REAGERER: Landslagsspiller Solveig Gulbrandsen. Foto: DIGITALSPORT

Flere har reagert både på dommeravgjørelsen og UEFAs beslutning omat slutten av kampen skal spilles på nytt fredag. En av dem er A-landslagsspiller Solveig Gulbrandsen.– Har dette skjedd før?! Ny straffe og forsette kampen? Sykt!! UEFA kan få mye å gjøre fremover, skriver hun på Twitter.

Overfor NRK utdyper hun:

– Dette er veldig, veldig spesielt. Jeg har aldri før hørt at noen får ta et straffespark på nytt flere dager etter at kampen er ferdig, sier Gulbrandsen.

– Jeg synes dette er å pirke ved fotballens natur på den måten at det er dommere og ikke datamaskiner som dømmer fotball. Dommere er mennesker og gjør feil. Når ingen UEFA-delegat eller andre fanget opp feilen der og da, kan den ikke gjøres om.