Det er imidlertid en annen Paramount-film som også har Cruise i hovedrollen som ligger bak uroen. Cruise har brukt de siste ukene på å promotere Steven Spielbergs «War of the Worlds» og har samtidig deltatt mer og mer i en offentlig diskusjon omkring sin religion scientologi.Han skal blant annet har insistert på å ha et scientologitelt på plass under innspillingen av filmen. Det skapte problemer for filmselskapet som ba om at det teltet ikke ble brukt til å verve medlemmer til den omstridte kirken.

Riktig ille ble det etter en time lang opptreden i Oprah Winfreys show 23. mai da han hoppet opp på en sofa, falt på kne og gjentatte ganger erklærte sin kjærlighet til sin nye romanse, skuespilleren Katie Holmes.

— Du kan bare ha så mye oppmerksomhet rundt et spesielt tema før filmen det egentlig dreier seg om blir skadelidende. Det er et samtaleemne, av flere grunner, sier Marvin Levy, en talsmann for Spielberg, til The New York Times.

DreamWorks og Paramount har allerede kuttet ned på den ordinære pressedekningen før verdenspremieren på «War of the Worlds» 29. juni. Levy sier at de legger opp til en mindre antall utvalgte intervjuer. Han legger til at det ikke har noe med Cruise å gjøre, men er et valg basert på at det allerede har vært nok markedsføring av filmen.