Tenketanken Human Rights Service arbeider med temaer knyttet til det nye fleretniske og flerreligiøse Norge og Europa og har lenge stått for en konfronterende linje mot muslimske tradisjoner i Norge.— Skillelinjene går mellom det sekulære demokratiet og islamismen som totalitær ideologi. Den går hånd i hånd med fascismen, kommunismen og nazismen. Eksempler på likheter mellom ideologiene er islamistenes nedlatende syn på jødene, det at de opphøyer seg til overmennesker og at de vil velte det sekulære demokratiet, sier Storhaug, som er informasjonsansvarlig i HRS, til Klassekampen.

Hun er glad for at det hun karakteriserer som en kulturkamp er kommet til overflaten.

— Det tydeliggjør hvilke holdninger enkelte norske politiske motiverte muslimer har, og hvem som står på hvilken side. Leder for pakistansk studentersamfunn, Muhammed Usman Rana, har stått fram som islamist. Han sier han ikke forstår begrepet «sekulær muslim» og at religion og samfunn er to sider av samme sak, sier Storhaug.

Hun trekker også fram konvertittene Trond Ali Lindstad og Lena Larsen, sistnevntes mann og forstander for det Islamske Forbundet i Norge, Basim Ghozlan, og talsmann for Islamsk Råd i Norge gjennom flere år, Zahid Mukhtar, som eksempler på islamister i Norge. (©NTB)