Liket etter bin Laden ble mandag fløyet ut av Pakistan og senere begravd ett eller annet sted nord i Arabiahavet.

Amerikanske myndigheter har ennå ikke frigitt bilder som viser at bin Laden er død, noe som nører oppunder spekulasjoner om at Al Qaida-lederen fortsatt er i live.

Ifølge Daily Mail kommer myndighetene snart til å offentliggjøre bilder for å sette en stopper for nettopp disse spekulasjonene.

Tre situasjoner

Ifølge CNN finnes det bilder fra tre situasjoner. Bildene skal ha blitt overlevert Det hvite hus i går.

Den første situasjonen er fra rett etter at han ble skutt og drept. I tillegg skal det være bilder av bin Ladens sønn og to brødre som ble drept, bilder fra selve aksjonen og området, skriver Aftenposten.no.

En annen setting er fra da han ble transportert bort av de amerikanske soldatene.

En sentral kilde i Obama-administrasjonen forteller CNN hvordan disse bildene av Osama bin Laden ser ut.

Det er bilder hvor man kan se store åpne hodesår over begge øynene. Bildene skal være svært blodige og støtende.

En tredje setting er fra da han ble begravet fra hangarskipet USS Carl Vinson. Bildene derfra viser bin Laden før og etter han ble svøpt i et klede.

Kan komme i dag

Hvis bildet blir offentliggjort vil det trolig bli det mest sette bildet i moderne historie, skriver bloggeren Matt Drudge.

CNN siterer en høystående tjenestemann som sier at offentliggjøringen av bildet kan komme i dag via CIA.

Tirsdag kom det nye detaljer om aksjonen der Osama bin Laden ble drept. Terrorlederen ble truffet i venstre øye og to ganger i brystet.

Dilemma

Ifølge CNNs kilde er utfordringen at bildene som best identifiserer bin Ladens ansikt så ille at de ikke ville være passende å publisere i en avis eller et tidskrift.

En sentral anti-terrorrådgiver for president Barack Obama sier at hvis Det hvite hus velger å offentliggjøre bilde, vil det gjøre det på en «omtenksom måte».

Det er ventet at bilde vil skape sterke reaksjoner i den muslimske verden.

Ifølge Reuters heller amerikanske myndigheter for å offentliggjøre bilde av bin Laden som er tatt under gravferden fra et amerikansk marinefartøy i Arabiahavet.

Etterlyser bevis

Taliban i Afghanistan sier at de på grunn av manglende bevis ennå ikke er overbevist om at Osama bin Laden er død.

Uttalelsen er den første uttalelsen fra gruppen etter at amerikanske tjenestemenn mandag opplyste av bin Laden var drept i en amerikansk militæraksjon i Pakistan.

— Ettersom amerikanerne ikke skaffet til veie akseptable bevis for å støtte sin påstand, og ettersom andre støttespillere som sto bin Laden nær, verken har bekreftet eller avkreftet hans død, regner Det islamske emiratet påstanden for å være forhastet, heter det i en kunngjøring fra Talibans talsmann, Zabiullah Mujahid, skriver NTB.