MANDAL: – På grunn av oppdrag som er blitt utsatt har vi nå sendt ut varsel om permittering til et antall personer. Vi er en virksomhet som driver i et lavmarginmarked. Da er virkeligheten sånn at når vi ikke har oppdrag, ja da kommer det permitteringer, sier administrerende direktør ved Umoe Mandal, Anders Nybø, til fvn.no.

Dialog

De ansatte ble varslet på mandag, etter at selskapet har hatt en løpende dialog med blant annet fagforeningene i forkant.

– Samtidig med varslingen gikk vi også gjennom de ulike prosjektene slik at de ansatte ble orientert om både årsaken til den mulige permitteringen, men samtidig også om hvordan det ser ut lenger fram i tid, forteller Nybø.

Uventet

Oppdragene som er blitt utsatt er i hovedsak vedlikeholdsprosjekter som er blitt forskjøvet lenger ut i tid. Ifølge Nybø hadde ikke selskapet ventet å måtte permittere noen på det nåværende tidspunktet.

– Men på grunn av at det er flere prosjekter som har blitt utsatt samtidig, så har vi altså måtte varsle om permitteringer. Så får vi se om vi har fått andre oppdrag når vi kommer til den perioden der vi må permittere ansatte, forteller Nybø.

40 prosent

I alt er det like i underkant av 40 personer som har mottatt permitteringsvarselet.

– Dette er cirka 40 prosent av operatørstaben vår, opplyser Nybø.

– Ting kan ta seg opp

Selskapet er pliktig å varsle om permitteringer to uker før de eventuelt kan gjennomføres.

– Så dersom det ikke dukker opp noe nytt i løpet av to uker så blir det permitteringer?

– Ja, men det er ikke dermed sagt at det trenger å bli langvarig. Ting kan ta seg opp, uten at dette er noe vi har noen eksakt kunnskap om, sier Nybø.