OSLO: Torsdag forrige uke ble det klart at politiet gransker en av bistandsadvokatene i 22. juli-saken for lekkasjer til mediene. Et dokument utlevert 3. februar hadde sporbare tegn, og politiet mener å kunne spore lekkasjer av blant annet bilder til en bestemt bistandsadvokat.

På spørsmål fra NTB bekrefter Irene Ramm, informasjonssjef ved Oslo tinghus, at tingretten har mottatt en begjæring fra politiet om å trekke oppnevnelsen av Sigurd Klomsæt som bistandsadvokat. Klomsæt etterforskers nå av Asker og Bærum politidistrikt for lekkasje til mediene.

— I denne saken får folk si det de vil si, og så kommer jeg til å uttale meg om det på et senere tidspunkt. Jeg har ikke hentet ut det aktuelle dokumentet, sier Klomsæt til NTB.Klomsæt jobbet med en sak på Sørlandet da dokumentene ble gitt til bistandsadvokatene.

Klomsæt representerer en ung Utøya-overlevende i terrorsaken. NTB har vært i kontakt med hans familie, som ikke ønsker å kommentere saken før Oslo tingrett har kommet til en avgjørelse i saken.