LARVIK: Politiet fikk melding klokken 03.25 om at det var avfyrt flere skudd i området ved Amundrød bensinstasjon på Holms motel og kafeteria ved gamle E18 mellom Sandefjord og Larvik.

— En skadet person blir tatt hånd om av vitner på åstedet mens bevæpnet politi sikrer/observerer, opplyser operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt i medieloggen klokken 03.51. — Personen som ble skutt er en mann i 30-årene fra Vestfold. Han ble erklært død på eller like ved åstedet, opplyser politiinspektør Hans Henrik Aske i Vestfold politidistrikt mandag morgen.

Skutt i ryggen

En time senere bekreftet politiet Aftenpostens opplysninger om et en mann er drept.

Skytingen skal ha skjedd inne på et rom på Holms Motell ved siden av bensinstasjonen.

Offeret skal ha klart å flykte fra stedet, men segnet om ved bensinstasjonen, der vitner forgjeves ga ham førstehjelp.

Han er truffet av minst to skudd trolig i ryggen. Andre vitner forteller at det skal ha blitt avfyrt fire skudd.

- Våknet av skrik

Det er mange utenlandske gjestearbeidere som bor på Holm motel. Fem av de mest sentrale vitnene som er kjørt inn er svenske:

— Jeg våknet av at en kvinne og en mann skrek. Da tror jeg klokken var nesten halv fire, sier svenske Peter til Aftenposten.no.

Han skulle i morges på jobb i et entreprenørselskap. Sammen med flere andre ansatte i samme firma bor han på Holms motel.

Tre mistenkte pågrepet

Klokken 04.30 ble to mistenkte menn pågrepet uten dramatikk i en leilighet i Larvik. En kvinne som var til stede i leiligheten ble også tatt med av politiet, som senere besluttet å pågripe henne også.

Politiet aksjonerte mot leiligheten fordi en bil som ble sett ved åstedet er registrert på adressen. En av de pågrepne skal være den 20 år gamle bileieren.

Samtidig etablerte legevakten i Larvik et kriseteam på politistasjonen i Larvik. Her ble fem vitner, som hadde sett deler av hendelsesforløpet, tatt hånd om.

Bistand fra Kripos

Politiet har sperret av et større område rundt Holms kafeteria. De ventet ved 06-tiden på at kriminalteknikkere skal komme til stedet for å begynne sitt arbeid.

Vestfold politidistrikt har bedt om bistand av kriminalteknikere fra Kripos.

Noe av det første politiet gjorde etter drapet var å sikre seg opptakene fra bensinstasjonens overvåkingskamera i håp om at disse skal ha tatt opp noe av det som skjedde.

Politiet har også sikret seg blodprøver av de to personene som er pågrepet. De vil ennå ikke si noe om det er en forbindelse mellom avdøde og de to siktede.

Mannen som eier fluktbilen er også en nordmann.

Etterlyser vitner

Politiet er interessert i tips fra personer som kan ha observert trafikk til og fra Holms Motell ved Gamle Ravei i Larvik i perioden fra 02.00 til 04.00 i natt, skriver politiinspektør Magnar Pedersen i en pressemelding.

Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke gi ytterligere uttalelser før pressekonferansen klokken 12.