KRISTIANSAND: Tidligere i dag ringte Fædrelandsvennen Meteorologisk institutt for en liten sjekk av været og snømengde siste døgn. Kanskje burde vi heller tatt en titt ut vinduet.

I alle fall har flere lesere reagert på følgende melding fra vakthavende meteorolog Pål Evensen:

— Det har ikke kommet så mye snø ytterst på kysten. Snøen som ligger på bakken, blåser opp og skaper føyke. Det hvite kommer ikke ovenfra, sa Evensen til Fædrelandsvennen.

I Kristiansand hadde det kun falt få millimeter nedbør det siste døgnet, ifølge meteorologen.

Snø med luft i

Så i ettermiddag ringer Fædrelandsvennen igjen til Meteorologisk institutt på Blindern, der vi treffer venndølen Kristen Gislefoss. Han holder fast ved kollegaens melding.

— Nei, det er ikke kommet de store mengdene. Det er såpass kaldt at det blir mye luft i snøen. Tramper du på snøen vil den blåse rett opp, sier Gislefoss.

- Men flere lesere har kontaktet oss og mener dere tar helt feil?

- Mange kan føle at det er mye. Men hvis det hadde kommet litt regn inn i dette, så hadde det sunket ned til ingenting, sier Gislefoss. .

Her er snøen som "ikke har falt"

Blant leserne som har reagert er Dag Skeivoll fra Gimlekollen. Han har har sendt oss et bilde av en enorm snøhaug på verandaen sin, og mener dette med all tydelighet viser at værmelderne tar feil:

— Vakthavende meteorolog må ta en synstest og sjekke målingene sine igjen hvis han mener det kun er føyksnø i Kristiansand, skriver Skeivoll i en mail til Fædrelandsvennen.

Han har også sendt et bilde av av sønnen Brian (5) som tar en tørn med skuffa:

— Her er bilde av snøskuffing på verandaen av snøen som ikke har falt, skriver Skeivoll.

Også på Fædrelandsvennens Facebook-sider har lesere stusset på snømålingen til Meteorologisk institutt.

— På Tømmerstø i Kristiansand er det kommet mye mer enn ti centimeter snø, og værmeldingen på Yr.no har ikke stemt siden i går kveld, skriver Jannike Harsvik.

Neste snømåling klokka 19

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss opplyser riktignok at målingene som viste lite snø ble foretatt klokken 07 i lørdag morgen. Neste måling er ikke før klokken 19. — Nå har det jo snødd jevnt og trutt utover dagen. Det tror jeg nok vi kommer til å se på målingen i kveld, sier Kristen Gislefoss.