Klima— og forurensningsdirektoratet (Klif) har startet arbeidet med å vurdere endringer i returordningen for slikt avfall.Klif har hatt et møte med en samlet bransje og bedt bransjen komme med innspill for å bedre ordningen. Basert på innspillene og egne erfaringer vil Klif arbeide med forslag til endringer av regelverket.

– To år på rad har vi opplevd at en del av forbrukeravfallet som er levert inn ved de kommunale mottakene, ikke blir hentet av returselskapene. Dette er en situasjon vi ikke kan leve videre med, sier Klif-direktør Ellen Hambro til Klifs hjemmeside.

Hun sier at innsamlingen har kronglet seg til de siste par årene. Enkelte returselskap har innført stopp i innsamlingen og kontroller har vist flere brudd på regelverket.

I 2010 ble det samlet inn 140.000 tonn EE-avfall. Returordningen baserer seg på at alle produsenter og importører av elektriske produkter er pliktig til å være medlem i et godkjent returselskap. Selskapene har ansvar for å samle inn og behandle EE-avfallet miljømessig forsvarlig. (©NTB)