LÆRDAL: – Jeg kommer til å gi Sandra Borch en unnskyldning uten forbehold på mandag, sier Navarsete tilNRK.

Søndag kveld kommenterte Navarsete for første gang konflikten med partiets ungdomsleder. Hun sier hun nå vil gjøre det hun kan for å få stanset bråket i partiet.

Flere andre partitopper har bedt partilederen komme med en ny beklagelse etter at hun skjelte ut Borch på et folkemøte i Troms. Andre partitopper, som Per Olaf Lundteigen og lederen for Senterkvinnene, Bjørg Bergheim, har støttet partilederen.

Tirsdag skal saken behandles i Senterpartiets sentralstyre.

– Alle som kjenner meg, vet at jeg er et menneske med følelser, det er det samme engasjementet som gjør at Senterpartiet har fått gjennom saker. Engasjementet mitt kan av og til føles støtende for andre, men det har jeg aldri hatt noe ønske om, sier Navarsete.

Hun sier hun kan skjønne at det stilles spørsmål ved slike følelsesutbrudd, men sier også toppolitikere må få vise følelser når begeret er i ferd med å renne over.

– Det kan virke som vi går i en retning der alle skal være A-fire. Jeg er ikke det. Jeg er lett å glede, men også lett å såre, og jeg blir lett engasjert for det jeg brenner for. Det hender kanskje jeg blir for engasjert, og de som ikke kjenner meg, kan oppfatte det som sinne, sier Navarsete.