Arbeiderpartiet faller 4,5 prosentpoeng til 26,1 prosent. Fremskrittspartiet følger bak Ap med 20,8 prosent, opp 0,7 prosentpoeng.Senterpartiet går tilbake 0,5 prosentpoeng til 6,5 prosent på målingen, og Sosialistisk Venstreparti får 6,1 prosent, ned 0,1 prosentpoeng fra juni.

Kristelig Folkeparti går fram 1,5 prosentpoeng til 6,2 prosent, og Venstre går tilbake 0,2 prosentpoeng til 3,6 prosent. Rødt får en oppslutning på 1,8 prosent på målingen, opp 0,1 prosentpoeng fra juni.

Maktbyttet mellom Høyre og Arbeiderpartiet på målingen kommer dagen etter en annen måling som Opinion laget for Avisenes nyhetsbyrå (ANB). På Opinions måling gikk Høyre fram 3,5 prosentpoeng til 28,3 prosent. Arbeiderpartiet ble presset ned til tredjeplass med et fall på 4 prosentpoeng til 22,1 prosent, og Fremskrittspartiet kapret posisjonen som landets nest største parti med støtte fra 23,4 prosent av de spurte.

Respons-målingen for Aftenposten bekrefter altså funnene på Opinion-målingen. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kommenterer Respons-målingen slik:

– Målingen bekrefter og forsterker det lave nivået Ap har hatt en tid. Vi har opplevd dårlige meningsmålinger før og løsningen er hardt arbeid med de politiske sakene. Men det kommer ikke av seg selv og jeg tar tilbakegangen på målingen på alvor, sier Stoltenberg. (©NTB)