KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet ved togstasjonen Thane i Mumbai, siktet for å ha påført en offentlig tjenestemann alvorlig skade. Politiet beslagla en om lag 20 centimeter lang blodig kniv fra 47-åringen etter knivangrepet, ifølge indiske medier.

Mannen ble først varetektsfengslet fram til 5. januar. Nå blir han trolig sittende i fengsel fram til det blir et rettsmøte, men det er uklart når det vil skje.

— Etter forholdene bra

  • Han sitter fortsatt i varetekt. Den norske ambassaden i India og konsulen i Mumbai har besøkt ham i fengselet flere ganger, og følger saken, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marte Kopstad i Utenriksdepartementet til fvn.no.

Ifølge henne har kristiansanderen en indisk advokat som forsøker å få opp saken så fort som mulig.

— Han har det etter forholdene bra, sier Kopstad.

I tillegg til å være siktet for å ha skadet en offentlig tjenestemann, er mannen også siktet for å ha brukt vold mot politiet, samt å ha hindret en offentlig tjenestemann i å utføre arbeidet. Strafferammen for den mest alvorlige siktelsen er ti års fengsel.

Kopi av passet

Knivangrepet skjedde etter at mannen angivelig hadde gått seg vill på togstasjonen. Han ble brakt til politistasjonen, hvor han ble bedt om å vise identifikasjonspapirer. Siden kristiansanderen ikke kunne vise noe annet enn en kopi av passet, valgte politiet å holde mannen på stasjonen over natten.

Les også: Kristiansander angrep indisk politi med kniv

Ifølge indisk politi mente 47-åringen at de ikke samarbeidet.

Måtte sy 12 sting

  • Jeg vet ikke hva som plutselig skjedde med ham. Han kom mot meg med en kniv. Heldigvis så jeg at han kom. Han forsøkte å kutte strupen min. Jeg rakk akkurat å trekke meg bakover, sier politimann Shamshuddin Mulla til indiske medier.

Politimannen måtte sy 12 sting i armen og venstre tommel etter angrepet. Kniven skal 47-åringen ha tatt fram fra en bag.

Etter det fvn.no kjenner til, reiste kristiansanderen til India 10. desember.