— Vi vet ikke noe mer om personen som er pågrepet enn at han snakker norsk, forteller pressekontakt i Nordre Buskerud politidistrikt, Bjørn Erik Sem-Jacobsen.Ifølge VG Nett skal det ha vært en mann utkledd som politimann som begynte å skyte rundt seg. Han skal ha sagt at han skulle til øya i forbindelse med bomben mot regjeringskvartalet. Nordre Buskerud bekrefter at mannen som ble arrestert, hadde på seg politiuniform. Det viktigste for politiet nå er å sørge for at de som gjemmer seg på øya, er klar over at politimennene på stedet er ekte.

— Plutselig hørte vi masse skyting. Folk måtte løpe og gjemme seg. Vi har fått beskjed om å komme oss bort fra øya, fortalte et øyenvitne.

— Ut fra det jeg har sett er minst fire personer er skutt og drept. Nå er det full panikk og vi svømmer av gårde for å komme oss i sikkerhet, fortalte fylkessekretær Adrian Pracon i Telemark AUF.

Flere av ungdommene gjemte seg i 19-tiden for gjerningsmannen, og da NTB ringte AUF Buskeruds kontakttelefon, var det Nicoline Bjerge Schie som tok telefonen. (©NTB)