Ifølge eksperter er lanseringen av Nintendo 3DS den største og viktigste begivenheten i underholdningsbransjen i år. For de uinnvidde er det snakk om en 3-dimensjonal håndholdt spillkonsoll uten bruk av 3D-briller.

3D-bildene vises på den øverste skjermen, mens den nederste er trykkfølsom, akkurat som på de eldre DS-maskinen. Du kan når som helst justere 3D-effekten gjennom en bryter på siden av skjermen.

Før USA

Den offisielle lanseringsdatoen ble offentliggjort på en pressekonferanse i Amsterdam onsdag kveld, da det ble gjort klart at den nye dingsen slippes på det norske markedet den 25. mars, to dager før det amerikanske markedet får tilgang på nyvinningen. Det skriver adressa.no.

Det ble også avslørt at den kommer i to farger, blå og svart.

Prisen er ikke 100 prosent avklart, men ifølge itavisen vil maskinen koste et sted mellom 2200 og 2500 kroner.

Flere muligheter

På pressekonferansen i Amsterdam ble 3DS presentert som mer enn bare et spill. Du kan også bruke den til å se 3D-film i tillegg til muligheter for deling av innhold via WLAN.

3DS vil, ifølge itAvisen, også benytte seg av Friend Codes for nettspilling, kjent fra Wii. Men funksjonaliteten er løst mye bedre. Kodene trenger ikke å byttes for hvert spill, bare én gang per konsoll.