I hesteverdenen regnes hester opptil 148 centimeter i mankehøyde som ponnier. Det er dermed med nød og neppe at kaldblodshesten Vestpol Hebe faktisk kan regnes som travhest. Hoppa, som eies av samboerparet Karin Hauge og Espen Edvardsen fra Arendal, er nemlig blant de minste som konkurrerer på norske travbaner.

– Vi har ikke målt henne eksakt, men hun er nok under 150 centimeter på manken. Hun når meg til magen, forteller Edvardsen lattermildt og illustrerer.

– Før løpet i går ba Karin meg skaffe en hulltang. Vestpol Hebe skulle benytte en annen sele enn vanlig, en sele vi har brukt til andre hester. Vi måtte lage to ekstra hull for å få selen stram nok!, smiler medeieren.

Karin Hauge kunne smile bredt etter Vestpol Hebes seier på Bjerke. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Størrelsen forhindrer imidlertid ikke 5-åringen fra å flytte sine fire bein raskere enn hva hennes større konkurrenter i banen lykkes med. Onsdag tok den kapable, men akk så galopplystne, hoppa sin fjerde seier for det sørlandske paret da hun sammen med kusk Åsbjørn Tengsareid vant på ny rekord på Bjerke Travbane. Vestpol Hebe spurte ingen om tetposisjonen, og siden så bare konkurrentene bakskoene på den lille hoppa. Vinnertiden ble 1.28,7/2140 meter.

– Jeg så mørkt på det etter varming, men hun var kjempegod i dag. Jeg er «gørrfornøyd», fortalte Karin Hauge, som selv satt i sulkyen under oppvarming, etter løpet.