En talsmann for den israelske hæren bekreftet at det var kamper flere steder i byen som de israelske styrkene trengte dypere og dypere inn i, mens Hamas sier at de har sprengt eksplosiver under de framrykkende styrkene.Israelske fly traff 60 mål i løpet av mandag, inkludert 20 tunneler under grensa mellom Gazastripen og Egypt og ni utskytingssteder for raketter. Drønnene fra eksplosjoner og skyting var som en torden i bakgrunnen over Gazastripen, mens glimtene av eksplosjoner lyste opp røyken som steg til værs.

Vitner forteller at en israelsk styrke falt i et Hamas-bakhold da den rullet inn i Tal al-Hawa-nabolaget i den sørlige delen av byen litt over midnatt. Styrkene har også rykket dypere inn i nabolagene Ash Sheikh Ajlin og Zeitun.

Militante palestinere skjøt med bombekastere mot de israelske stridsvognene, og Hamas' væpnede gren sa at to stridsvogner var ødelagt og flere israelske soldater drept. En talsmann for den israelske hæren benektet det.

En av innbyggerne i bydelen, der det bor titusener av palestinere, fortalte nyhetsbyrået AP at han kunne se to høyblokker i brann. Han befant seg i kjelleren sammen med 25 andre og sa at porten til helvete var åpnet. (©NTB)