Fredag ble den såkalte Qods-dagen markert i Iran, en dag som skal uttrykke motstand mot Israels okkupasjon av palestinske områder. Men opposisjonen benyttet denne dagen til å markere motstand mot at Mahmoud Ahmadinejad får fortsette som president, tross advarsler fra den fryktede Revolusjonsgarden.Demonstrasjonene førte til sammenstøt både med tilhengere av det sittende regimet og med opprørspoliti, ifølge øyenvitner.

Etter at hovedtalene på Qods-dagen var holdt, kastet tilhengere av opposisjonen stein mot politiet på Haft-e-Tir plassen i Teheran. Politiet skal ha slått løs på demonstranter og brukte tåregass for å spre demonstrantene.

Tidligere president Mohammed Khatami, som regnes som reformvennlig, ble angrepet av tilhengere det sittende regimet, men han fikk hjelp av opprørspoliti for å komme seg unna.

Også opposisjonslederen Mir Hossein Mousavi ble utsatt for angrep og tvunget til å forlate markeringen av Qods-dagen. En rasende folkemengde gikk løs på Mousavis bil, meldte det offisielle iranske nyhetsbyrået IRNA. (©NTB)