Skuespilleren spiller karakteren Jennifer i Moliére-stykket «Misantropen», melder londontheatre.co. Denne nye versjonen av klassikeren åpner på Comedy Theatre i desember, og skal spille fra 7. desember og fram til 13. mars 2010. Misantropen fra 1666 er et av Molières hovedverk, og en av de store franske komediene.Stykket regisseres av Thea Sharrock, og på rollelisten er også Damian Lewis, Tara Fitzgerald og Dominic Rowan.

Stykket, som opprinnelig tar oss med til 1700-tallets Paris, er i Sharrocks regi flyttet fram til våre dagers London.

Dette er West End-debuten til Keira Knightley, som blant annet har blitt kjent for innsatsen i filmer som «Pirates og the Caribbean», «Stolthet og fordom» samt «Bend It Like Beckham».

Det var lenge knyttet stor spenning til om hun ville gjenta rollen som Elizabeth Swann i den kommende og fjerde «Pirates»-filmen. Men hun har takket nei — selv om hun har blitt forsøkt lokket tilbake.

— Det var en helt fantastisk opplevelse og det tok opp en veldig stor del av livet mitt. men jeg tror ikke jeg trenger å vende tilbake til den verdenen. Jeg er ferdig med den, har hun uttalt om sin avskjed fra «Pirates»-filmene. (©NTB)