Det bekrefter Skiforbundet torsdag.

— Jeg er helt knust og fortvilet over å ha kommet i denne svært vanskelige, og for meg uvirkelige situasjonen. Jeg opplever dette urettferdig og helt uforskyldt, selv om jeg selvfølgelig er klar over det ansvaret jeg som utøver har for medisinen jeg bruker, sier Johaug.

Landslagslege Fredrik S. Bendiksen tar ansvaret for at Johaug fikk i seg stoffet. Legen har ikke oppfattet at kremen inneholdt det ulovlige stoffet. Kremen ble gitt til Johaug kvelden 4. september under høydetrening i Italia. Hun sjekket da med legen som forsikret henne om at kremen var tillatt å bruke, og ikke inneholdt noen stoffer som står på forbudslisten.

  • Jeg har og tar ansvaret for at Therese har fått i seg det ulovlige stoffet clostebol via kremen Trofodermin, sier landslagslege Fredrik S. Bendiksen, som er dypt ulykkelig over den situasjonen han har satt Therese i.

— Therese er en utrolig rettskaffen person og utøver som er nøye og nøyaktig i alt det hun gjør. Det viktigste for meg nå er å gjøre alt jeg kan for at hun ikke blir straffet fordi hun har brukt en krem som jeg forsikret henne om var lovlig å bruke, sier Bendiksen. (©NTB)