FILMKRISTIANSANDDe skrev autografer for livet før kinoforestillingen i Kristiansand i går. Egon (Ola Isaac Høgåsen Mæhlen), Kjell (Robert Opsahl) og Benny (Ole Martin Wølner) møtte et entusiastisk og ungt publikum i foajeen på Fønix, fulle av forventninger foran den nye filmen, Olsenbanden jr. — Sølvguvens hemmelighet.Dette er den andre filmen akkurat disse tre skuespillerne medvirker i, og det blir dessverre den siste for deres vedkommende.- Nå er vi blitt for gamle, sa 14-årige «Egon» til Fædrelandsvennen før visningen..Disse tre overtok rollene som det berømte trekløveret i forrige film, Olsenbanden på Cirkus. Da hadde allerede alderen innhentet forrige gruppe skuespillere. BEDRE FILM.

De tre som spiller i den nye filmen, medvirket først som Olsenbanden junior i en teaterforestilling i Oslo, så de er godt vant med rollene. Og én ting er de enige om: Denne nye filmen er mye bedre enn den forrige!- Sirkusfilmen var mer for litt yngre barn. Denne gang er det en mer spennende historie, mener «Egon». - Forrige gang var det mye musikk og vi skulle være glade hele tiden. Den filmen passet kanskje best for dem mellom åtte og ti år. Denne gangen kan filmen ha interesse for opptil 14-15 år, sier «Benny», som selv er 15.«Sølvgruvens hemmelighet» henspiller på sølvgruvene på Kongsberg, for øvrig hjembyen til 14-årige «Kjell». Nede i de mørke gruvegangene er det til tider ganske nifst, ikke minst når guttene forfølger de onde skurkene, som har gjemt intet mindre enn Kongens kronjuveler nede i dypet. Med seg har de en ung «Dynamitt-Harry», fremstilt av 12-årige Jacob Beranek Hvattum, og ellers vimser politioverbetjent Hermansen (Anders Hatlo) og politiførstebetjent Holm (Johannes Joner) rundt i kjent stil. Litt flaut.

— Blir dere ofte gjenkjent på gata?«Benny»: - Nei, men hvis jeg står like ved en av filmplakatene, kan det være noen som peker, og det blitt litt flaut. Jeg vil helst være anonym.Han har lyst til å satse på skuespillerutdanning, men «Egon» har ingen slike planer. «Kjell» kunne gjerne tenke seg å bli en som underholder eller noe lignende, i media.Den nye filmen har ordinær premiere førstkommende fredag. Og ikke minst de voksne vil ha glede av forklaringen på hvordan Egon-figuren fikk bowlerhatten sin.Tekst: Svein Harald Moe svein.h.moe@fvn.no - 38 11 32 42