Chand Torsvik, Mari Lorentzen og Shackles kjempet intenst om de to plassene til neste ukes hovedfinale i Telenor Arena. Vinneren kan sikre seg platekontrakt med Sony Music og musikkvideo-innspilling med regissøren Ray Kay, og den muligheten er det nå bare Chand og Shackles som fortsatt har.

– Jeg vil gjerne takke alle som har stemt på meg. Jeg er superfornøyd med å være topp tre, sa Mari Lorentzen fra Tvedestrand like etter at resultatet ble klart.

Taktikk

Mari gjentok taktikken fra forrige runde, og sang en norsk og en engelsk sang. I forrige runde fikk hun mye ros fra dommerne, spesielt da hun sang Hellbilies-sangen «Den finaste eg veit». Denne gangen sto Madonnas klassiker «Papa Don't Preach» på programmet, og Mari fikk æren av å åpne showet.

Dommerne hadde mistet all makt på forhånd, og det var kun tv-seerne som avgjorde. Det hindret selvsagt ikke panelet i å si sin hjertens mening om deltakerne.

Landeplage-eksperten Ivar «Ravi» Johansen (33) var hentet inn som ekstradommer for anledningen, og han satte pris på måten Mari framførte Madonna-slageren.

Gruppe

Chand Torsvik gikk direkte videre forrige fredag, og fikk mye ros for sin versjon av Vamps «Månemannen». Denne gangen åpnet han med Bruce Springsteens «Hungry Heart». Dommerne var noe avmålte, men Jan Fredrik Karlsen var som vanlig superengasjert.

– Du koser deg i midten og krydrer med din sjarme, mente Karlsen.

Shackles gikk videre til kveldens sending etter å ha møtt Lise Mæland i duell. Denne gangen åpnet de med Janet Jacksons «Black Cat». Mira Craig var overbevist om at finaleplass var innen rekkevidde.

– I mine øyne er det ingen som fortjener det mer, sa Mira Craig om «sine» jenter i forkant.

– Jeg er helt enig med Mira. Det blir ikke det samme med finale uten dere, mente Peter Peters.

Finn Kalvik

Mari overrasket med å velge Finn Kalviks «Kom ut, kom fram». På bloggen sin forklarte hun sangvalget slik:

– Jeg skjønner at folk er skeptiske, den er kanskje ikke så kjent for så mange og ikke en stor låt , ikke noe show. Den var faktisk på VG-lista i 37 uker i 1979, så den var populær en gang. Det er ikke en stor låt men det er virkelig en vakker låt, med nydelige melodilinjer. En liten glemt skatt, skrev hun.

Med unntak av Karlsen ble ikke dommerne begeistret.

– Dette tenderte litt mot det sukkersøte, mente Ravi.

– For meg treffer det ikke hundre prosent, mente Peters.

– Litt stillestående, mente Craig.

– Det traff meg, sa Karlsen.

Lys og varme

Chand fridde uhemmet til hjemmepublikummet da han valgte Åge Aleksandersens «Lys og varme».

– Jeg mener du gjør en karrieremessig kjempetabbe. Du må passe deg for å bli en Åge-kopi. Da havner du på museum, sa Ravi.

Craig og Karlsen var uenige om hvor bra det var.

– Du er en mester til å spre glede til det norske folk, sa Karlsen.

Shackles fortsatte talentkonkurransen med A-has «Manhattan Skyline».

– Jeg mener den sangen er en norsk popklassiker. Litt uorden i harmoniene, men jeg likte versjonen, sa Ravi.

– Jeg tror vi har funnet et nytt norsk underholdingsfenomen, sa Peters.

– Veldig, veldig bra, jenter, konkluderte Craig.