Frp vil kutte støtte til innvandrerråd

Oslo (NTB): Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo hindrer vellykket integrering av innvandrere, mener Fremskrittspartiet, som vil ta fra alle slike organisasjoner den offentlige støtten.

— Jeg vil foreslå at i det i de kommunene der Frp er representert blir lagt fram forslag om å kutte all støtte til denne typen organisasjoner, sier stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet til NRK.Lørdag presenterte lederen for Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo, Akhenaton de Leon, en liste med krav, som blant annet inkluderte aldershjem basert på etnisitet, gratis barnehager og kvotering av innvandrere til høyere stillinger i Oslo kommune.

Per-Willy Amundsen kaller rådet «et supperåd.»

— Gang på gang gjennom mange år har de kokt i hop dårlige forslag som er med på å gjøre integrering i Norge vanskeligere, sier han.

Ola Elvestuen, leder i Venstres bystyregruppe i Oslo sier at han ikke støtter forslaget om aldershjem basert på etnisitet, men han vil ikke ta fra rådet offentlig støtte. (©NTB)

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.