Hagen, som er gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, hevder at Grunnlovens paragraf 97 er brutt. Den handler om at ingen lov skal gi tilbakevirkende kraft, noe Hagen mener skjedde da Stortingets pensjonsordning ble endret i 2011, ett år etter at han selv ble stortingspensjonist.

— Jeg har gått igjennom dommen fra Høyesterett og påpeker alle de feilene jeg mener Høyesterett har gjort - punkt for punkt, sier Hagen til Nettavisen.

Høyesterett avviste i februar Hagens anke i saken mot Statens pensjonskasse, som han tapte i trygderetten og senere i lagmannsretten. Høyesterett la i sin vurdering blant annet vekt på at endringen ikke innebærer et særlig omfattende inngrep.

I den gamle ordningen var Hagen sikret 66 prosent av lønna til en sittende stortingsrepresentant, mens den nye pensjonsordningen følger den generelle lønnsutviklingen minus 0,75 prosent.

Da Høyesterett avgjorde saken, var bare fem dommere med på avgjørelsen. De øvrige 15 høyesterettsdommerne ble ansatt før 2011 og hadde omtrent samme pensjonsordning som den tidligere Frp-lederen kjempet for å beholde. (©NTB)