KRISTIANSAND: — Jeg kunne bare ikke holde meg! ler Toffen Gunnufsen.

Piggsveisen snappet opp ryktet om Beastie Boys på internett, og trengte ikke lete lenge etter en bekreftelse.

På Beastie Boys' hjemmeside het en av overskriftene i går:

«Beastie Boys have added an apperance at the Quart Festival in Kristiansand, Norway on Tuesday 3 July 2007 to their upcoming summer European tour!».

— Jeg har bare gjengitt informasjonen som stod på bandets egen hjemmeside. Men dette er jo hyggelige nyheter for Quart. Det var jo kjempestemning da Beastie Boys spilt på Quart i 1998, sier Gunnufsen.

— Så du mener Jørgen Skauge har booket bra nå?

— Det vil jeg ikke uttale meg om, sier Toffen Gunnufsen.

Quartfestivalens bookingsjef Jørgen Skauge, lar det skinne gjennom at han ikke er helt fornøyd med at Toffen nå har begynt å offentliggjøre også hans band.

Innesnødd

  • Han sitter kanskje innesnødd der borte i Lillesand uten annet å gjøre. Jeg skjønner ikke helt poenget, for dette gagner ingen. Jeg vet også hva Hove har booket, og kunne for så vidt offentliggjort deres band hvis jeg hadde villet, sier Skauge.

Selve bookingen av Beastie Boys er han imidlertid veldig godt fornøyd med.

— Dette er et veldig riktig festivalband, ut fra posisjonen de har og ut fra opplevelsen det er å se dem live. Selv så jeg dem på Quartfestivalen i 1998. Etter det har de gitt ut en plate i 2004, og de kommer også ut med en ny plate i år. Selv sier de denne plata vil overraske fansen, sier Skauge.

Gamlingband

Etter å ha booket The Who, har bookingsjefen sanket en god del chilipepper for å sette opp «gamlingband». Men i forhold til The Who er Beastie Boys ungsauer, ettersom de slo gjennom i 1984 med fullengderen «Licensed to Ill» og ikke minst, hitsingelen «Fight for your right» (to paaaaaaarty). Etter det holdt bandet lenge posisjonen, og da de spilte på Quart i 1998 var de i ferd med å slippe suksessen «Hello Nasty». Nå satser Skauge altså på at Beastie Boys gjenskaper seg selv nok en gang med plata som kommer snart.

— Beastie Boys er begynnelsen på en hip hop pakke. Vi kommer med en pop-pakke, og vi kommer med en rockepakke. Det blir litt som julekvelden dette, sier Skauge.

Han har også et annet navn klart, nemlig det stadig mer populære norske kultbandet Datarock.

— NME (britisk musikkblad) kåret dem til en av de kuleste tingene i fjor, de har nettopp gått over til et større plateselskap og de har et brennende ønske om å spille på samme sted som Beastie Boys, sier Skauge.

Datarock, som opprinnelig er en bergensduo bestående av Fredrik Saroea og Ketil Mosnes, har for vane å samle en masse folk kledd i røde treningsdrakter på scenen. På Bylarm i Trondheim for to uker siden spilte de for 2000 begeistrede publikummere, og bandet er i ferd med å bli et kultfenomen.

Tekst: Torgeir Eikeland torgeir.eikeland@fvn.no

og Øivind Holthe

oivind.holte@fvn.no