Når Kidman letter på sløret om livet med Cruise, skjer det i kjølvannet av alle ryktene som vil ha det til at Cruise er litt over middels kontrollerende mot sin nye unge kone, 17 år yngre Katie Holmes.Nicole Kidman har hittil holdt lojalt tett om livet med Cruise, men i et nytt intervjuet med det britiske magasinet Glamour, som siteres av avisa Daily Mail, forteller hun at hun levde i ektemannens skygge.

— Jeg følte at jeg ble stjerne kun på grunn av forbindelsen med ham. Jeg følte ikke at de tidlige filmene var så gode, derfor skjulte jeg meg alltid i bakgrunnen. Jeg trodde jeg fortjente å være der. Vi dro på Oscar-festivitasen, og jeg tenkte at jeg var der for å støtte ham. Jeg følte det var min jobb å kle meg i en vakker kjole og bli sett - ikke hørt.

Kidman og Cruise var gift i ti år, fram til 2001. sammen adopterte de barna Isabella og Connor, som nå er henholdsvis 15 og 13 år gamle.

Etter skilsmissen fikk Kidman fart på karrieren, med hovedroller i filmer som «Moulin Rouge», «The Others» og ikke minst «The Hours» - hvor hun fikk Oscar i kategorien beste kvinnelige hovedrolle. Hun har også funnet kjærligheten på nytt, med countryartisten Keith Urban - og sammen har de datteren Sunday Rose, som ble født i juli. (©NTB)