Begge barna er nærmere 50 prosent varig invalide etter det påtalemyndigheten beskriver som grovt misbruk gjennom fire år. Kravet på to millioner kroner fra hvert av barna fremmes til mora, stefaren og mot en nabo som skal ha hatt en mindre alvorlig rolle i saken, melder NRK.Barnas bistandsadvokat, Inger Johanne Reiestad-Hansen, sier at erstatningskravet, som skal behandles samtidig som straffesaken i Nord-Østerdal tingrett i januar, bare blir symbolske for skadene barna er påført.

— Denne saken er spesiell i så måte at de fått varige skader av det de har opplevd. De har opplevd at de aller nærmeste omsorgspersonene har utsatt dem for krenkelser jevnlig på en meget grov måte over tid. Det er på mange måter ødelagte liv, sier hun.

Gutten og jenta, som begge er autister, var henholdsvis seks og ni år gamle da overgrepene skal ha begynt i 2003. Til sammen ni personer i Alvdal kommune i Hedmark ble i høst siktet i overgrepssaken mot fem barn. Tiltalebeslutningen er varslet før jul, men det er uklart hvor mange som må møte i retten. (©NTB)