— I etterkant av en slik sak er det alltid viktig med en gjennomgang for å se hva som kunne vært gjort bedre, sier politidirektør Killengreen i en kommentar.Hun opplyser at Politidirektoratet vil bruke tid på å sette seg inn i det omfattende materialet som er lagt fram for å få en helhetlig oversikt.

I en pressemelding som er lagt ut på politiets nettsider går Killengreen ikke nærmere inn på de spørsmålene som er blitt stilt om varslings- og rapporteringsrutinene i overvåkingssaken, men viser til rapportene som nå er offentliggjort, samt notater som ligger på nettsidene til Justisdepartementet.

Om sin egen befatning med saken som tidligere politimester i Oslo, skriver Killengreen i et notat fra 11. november at hun « ikke har godkjent et sikkerhetsopplegg i regi av USAs ambassade. Hvis det er tale om et internt sikkerhetsopplegg, er det vel heller neppe gjenstand for noen godkjenning».

Hun viser også til at Beredskapsseksjonen i Politidirektoratet har håndtert saken i 2006 og 2007 og vurdert at det ikke var nødvendig å gå videre med saken til justisdepartementet. (©NTB)