Hvem av stjernene er den aller mest miljøvennlige?

I dag er den internasjonale miljødagen, og det markeres over hele verden. Nettstedene GreenDaily.com og Bebo.com har i den anledning kåret de mest miljøvennlige stjernene.

Bono-hjelp

Bono har jobbet hardt for å befeste sin posisjon som miljøforkjemper gjennom sitt arbeid i Make Powerty History-kampanjer, hjelpeorganisasjonen ONE, han har startet organisasjonen DATA ( Debts Aids Trade Africa) og markert seg i Product Red, som jobber mot bekjemping av aids, tuberkoulose og malaria. Han har flere ganger blitt nevnt som en av de nominerte til Nobels fredspirs. Men er han likevel den som står høyest i kurs hos miljøorganisasjonene?

Pitt og Jolie

Angelina Jolie og hennes ektemann Brad Bitt har også jobbet for å markere seg i miljøtiltak. Jolie er goodwill-ambassadør for FN, og har stadig frontet miljø— og helseorganissjoner. Hun har spesielt markert seg med sitt arbeid for å hjelpe flyktninger gjennom FN.

Brad Pitt har som Bono jobbet for ONE, han grunnla Make it Right Foundation, som jobbet for å redde orkanrammede i New Orleans etter Katrina i 2006, og har markert seg gjennom arbeid mot aids, flykningejhekp i Darfur, og har sammen med Jolie blant annet donert større pengesummer til hjelpearbeid i Chad og Darfur, og jordskjelvrammede i Kashmir, og til organisasjonen Leger uten grenser. Sammen grunnla de i 2006 også Global Action for Children.

DiCaprio, da?

Leonardo DiCaprio har frontet kampanjer for solcellekraft, hybridbiler og er en av de store stjernene som flyr vanlige rutefly, og ikke har eget jetfly. Han har etter hvert markert seg gjennom filmvalgene sine. Han var med å sette diamanthandelen i Sierra Leone på kartet gjennom «Blood Diamond» i 2004, og han siste film «11th Hour», som han har vært på å skirve og produsere, tar opp global oppvarming som vår største miljøtrussel.

Nettstedet Greendaily.com skriver om DiCaprio:

«Han støtter alltid miljø-tiltak og -kampanjer. Han snakker og går stadig miljøets ærend. Og nå har han tatt det til et nytt nivå – han har kjøpt seg en deluxe økovennlig eiendom, kalt «Riverhouse» i New York.

Miljø-Oprah?

Talkshow-vertinnen Oprah Winfrey er tidligere kåret til verdens mest innflytelsesrike kvinne av CNN og Time.com. Vinner hun miljøkampen også nå?

Oprah startet på verdens miljødag i fjor sitt eget Green Show. Hun fikk selvsagt porodusert egne «Oprah GrOceries bag» laget av økologisk bomull.

«Det er enkelt å være miljøvennlig» er Oprahs slagord. Hun bruker innflytetelse og sendetid til å preike miljøet sak. Og har oppfordret seerne til å legge inn ett miljøtiltak som bidrag i kampen mot global oppvarming.

På miljøtoppen

Bono, Brad Pitt og skuespiller Ed Begley Jr. topper miljøkåringen på mannesiden. Men de blir alle slått av Titanic-stjernen Leonardoo DiCaprio.

På kvinnesiden er Angelina Jolie, Hayden Panettiere, Gwyneth Paltrow og Paul McCartney's eks Heather Mills i toppen. Men de må se seg slått av Amerikas mektigste kjendisdame, Oprah Winfrey.

Mest miljøfiendtlige

Sangerinnen Mariah Carey fikk skammens plass på spinnesiden. Det begrunnes blant annet med at hun jevnlig flyr sin personlige trener fra Karibien til New York for å holde seg i form.

Filmstjernen John Travolta holder Carey med selskap. Han fikk jumboplassen for menn. Dette begrunnes med at miljønettstedet har regnet seg fram til at han slipper ut 800 tonn CO2 årlig på sine flyturer verden rundt.