OSLO: Mannen kom i politiets søkelys i forbindelse med Baneheia-drapene i 2000, og ble innkalt til avhør hos politiet. TV 2 dekket saken, og mannen gikk til sivilt søksmål etter å ha følt seg uthengt av kanalen.

TV 2 ble dømt både i tingretten og lagmannsretten, men anket til Høyesterett der Høyesteretts kjæremålsutvalg har nektet anken fremmet, skriver Aftenposten.

TV 2 må ved siden av å betale mannen 250.000 kroner i oppreisning, også punge ut med over en halv million kroner i saksomkostninger.

Mannen ble intervjuet på gaten i nærheten av arbeidsplassen hans. I saken som gikk på tv var intervjuet om lag ett minutt langt, og ifølge mannens advokat, Per Danielsen, hadde ikke TV 2 innhentet godkjennelse av mannen til å sende intervjuet.

— TV 2 filmet et intervju med min klient og gjorde ikke stemmen hans ugjenkjennelig. Det forsterket søkelyset mot ham på et tidspunkt da alle jaktet på gjerningsmannen, sa Danielsen til fvn.no da TV 2 ble dømt i Agder lagmannsrett i desember.

— TV 2 hadde ingen avtale med min klient. Et rettslig poeng er at han ikke ga noe samtykke. Han fikk ikke noen mulighet til å tenke seg om. Journalisten og kameramannen gikk etter ham nedover gaten og begynte å spørre ham ut, sier advokaten.

I en lignende sak som mannen reiste mot Fædrelandsvennen, fikk han imidlertid ikke medhold. I desember 2005 ble avisen frifunnet av Høyesterett.