Den tidligere landslagskeeperen for Norge skulle egentlig sitte på benken på White Hart Lane, men så skadet Richard Wright seg på oppvarming. Manager David Moyes måtte dermed ty til Espen Baardsen, som skulle få en hektisk dag mellom stengene.Irlands landslagsangriper Robbie Keane ble Tottenhams store helt med hat trick i 2. omgang.

Men det var Everton som kom best i gang. Amerikaneren Brian McBride, som er leid inn av Everton og i likhet med Baardsen gjorde sin debut, scoret etter bare 10 minutter. Men noen minutter senere utlignet Gustavo Poyet, og ved pause sto det 1-1. Stor underholdningFem minutter etter hvilen startet Robbie Keane sitt show ved å lage 2-1 til "Spurs", men Steve Watson utlignet for Everton. Keane ordnet 3-2 med et nydelig langskudd, før Tomasz Radzinski igjen utlignet for Everton.

Sju minutter før slutt falt avgjørelsen. Alan Stubbs rotet i gjestenes forsvar, og Keane benyttet seg selvsagt av sjansen. Espen Baardsen, som fikk fyken i Watford, måtte for fjerde gang denne søndagen hente ut ballen fra eget nett.

Tottenhams seier var fortjent etter tre strake nederlag for Glenn Hoddles mannskap. Steffen Iversen fikk spille de første 80 minuttene for Tottenham, men uten å tegne seg på scoringslisten.