Likbilene foran Gades institutt fredag kveld vitner om det omfanget av den tragiske helikopterulykken ved Turøy fredag.

13 personer er etter alt å dømme omkommet i helikopterulykken på Turøy fredag. Elleve nordmenn, én brite og én italiener. 11 omkomne er funnet. Det pågår fortsatt søk etter de to siste savnede.

De andre elleve er nå fraktet til Gades institutt i Bergen for identifisering.

Karsten Moholt AS rammet igjen

De omkomne er tilknyttet flere forskjellige selskaper som utfører arbeid for Statoil på Gullfaks B, der helikopteret kom fra:

  • Én Statoil-ansatt

  • Fire ansatte i Halliburton

  • Tre ansatte fra Aker Solutions

  • En ansatt fra Schlumberger

  • To helikopterpiloter fra CHC Helicopter Service

  • En ansatt i selskapet Welltec

  • En ansatt i Karsten Moholt AS

— Jeg har med stor sorg mottatt den tragiske nyheten om at en av våre ansatte har omkommet i helikopterulykken ved Turøy i Fjell kommune. På vegne av bedriften og alle de ansatte vil jeg uttrykke den dypeste medfølelse til hans familie og etterlatte, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i Karsten Moholt AS.

I pressemeldingen som er sendt ut sier hun videre:

— Jeg vil også uttrykke vår kondolanse og dype medfølelse til familiene og de etterlatte til de andre omkomne i ulykken. Dette er en tung og trist dag for oss alle, og vi står samlet bak alle de som er blitt rammet av denne forferdelige ulykken.

tb14a437.jpg

Det er syv år siden Karsten Moholt AS mistet sin toppleder Karsten Moholt og hans sønn Karsten Aleksander Moholt i en flystyrt i Atlanterhavet. De to satt på et fly på vei fra Brasil til Frankrike.

Bergensselskapet fikk i fjor en stor kontrakt med Statoil om service og reparasjon på elektrisk utstyr på Statoils installasjoner.

— En tragedie for mange familier

Selskapet Halliburton er også kraftig rammet etter helikopterstyrten. Fire av deres ansatte er omkommet.

— Dette er en tragedie for mange familier. Jeg vil på vegne av Halliburton uttrykke vår medfølelse, først og fremst med de pårørende men også alle andre som er berørt av ulykken, sier Charles Miller, viseadministrerende direktør for Halliburton i Skandinavia.

Sammen med tillitsvalgt Knut Nesland møtte Miller de pårørende på Scandic Bergen Airport Hotell på Kokstad fredag kveld. Miller forteller at selskapet har mistet fire ansatte. Tre nordmenn og en britisk statsborger. Han sier at alle de omkomne var over 40 år. De jobbet som brønnserviceteknikere.

— Halliburton er en stor familie. Å miste fire medlemmer av denne familien er svært tøft. Vi skal forsøke å hjelpe alle de pårørende så godt som mulig, i samarbeid med Statoil som organiserer arbeidet med de pårørende.

Familiene til alle de fire omkomne som jobbet for Halliburton er nå kommet til pårørendesenteret på Kokstad.

— Det er tøft å miste familiene til kollegaer som nettopp har mistet en av sine kjære, sier Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton.

— Vi blir her så lenge de pårørende har behov for vår støtte, sier Miller.

Tre fra Rogaland

Statoil har fredag kveld stanset all produksjon på Gullfaks B for å ivareta personellet på plattformen.

Det er ikke kjent hvor alle de omkomne har bosted. Stavanger Aftenblad skriver at tre av de omkomne skal være fra Rogaland.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak bekrefter at en av dem var fra hans kommune. De to andre skal være fra Strand.

Sogneprest på Jørpeland Bård Boye bekrefter at to av de omkomne er fra Strand kommune.

— De nærmeste pårørende er informert, sier han til Aftenbladet.