Clinton var utenriksminister da konsulatet ble angrepet i forbindelse med en stor demonstrasjon i Benghazi i 2012. Clinton har i ettertid fått hard kritikk for å ha brukt sin private epostserver til å sende og motta sensitive opplysninger. Dette har ifølge kritikere økt faren for at andre land og terrorgrupper har kunnet få tilgang til epostene hennes.

Det er foreldrene til to amerikanere som holdt vakt ved konsulatet, som nå har gått til sak. De mener at Clintons skjødesløse behandling av eposter har ført til at terrorister visste at USAs ambassadør i Libya, Christopher Stevens, befant seg i Benghazi da angrepet skjedde. Fire amerikanere ble drept i angrepet, blant dem Stevens.

FBI har konkludert med at Clinton var «ekstremt uforsiktig» i sin omgang med hemmeligstemplet informasjon under sin tid som utenriksminister, men mente samtidig at det ikke er grunnlag for tiltale.

Clintons politiske motstandere har forsøkt å knytte epostskandalen til angrepet i Benghazi, men det er ikke blitt påvist noen sammenheng mellom de to sakene. (©NTB)