Svolvær-artisten Kari Bremnes samlet over 400 tilskuere på Cafe Generalen torsdag kveld. Svolvær-artisten Kari Bremnes samlet over 400 tilskuere på Cafe Generalen torsdag kveld. Foto: Kristian Hole

Over 400 på årets første Generalen-konsert

— En perfekt start på årets konsertprogram på Cafe Generalen, sier bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth.

Bookingansvarlig for Cafe Generalen, Jan Kenneth Transeth, var fornyød med torsdagens tilskuertall. Foto: Kristian Hole
Siri Andersen (t.v) og Linda Sundbø hadde kun gode ord om torsdagens konsert. Foto: Kristian Hole
Det var stappfullt på Cafe Generalen torsdag kveld. Foto: Kristian Hole

— Det kom folk allerede i halv tre-tiden, og da konserten begynte å nærme seg klokka ni var det over 400 tilskuere her. Med helt topp vær og et herlig publikum ble det en perfekt start på årets konsertprogram på Cafe Generalen, sier bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth til Fædrelandsvennen.

I faktaboksen ovenfor kan du se sommerens konsertprogram på Cafe Generalen.

Den utsolgte konserten med Kari Bremnes og hennes trofaste band var den første på årets konsertprogram på Cafe Generalen. Fram til 26. august er det 21 konserter til på plakaten.

Mytisk setting

Det var stappfullt på Cafe Generalen torsdag kveld. Foto: Kristian Hole

Bremnes selv var fornøyd med å spille i Ravnedalen for første gang torsdag kveld. Etter at kveldens siste låt ble spilt, begynte 400 ivrige tilskuere å trampe i takt under applausen. De ville ha mer.— Det var en fantastisk fin opplevelse for meg. Med den utrolige publikumsresponsen så følte jeg meg hjemme. Det føltes nesten overveldende, sier Bremnes, som spilte to bonuslåter til etter den stående applausen.

— Hvordan likte du å spille i Ravnedalen?

— Det var vakkert. Hele stedet føles mytisk for meg. Det er rett og slett en utrolig setting å spille konsert i.

I tillegg til å spille kjente låter som «E du nord», benyttet Bremnes også anledningen til å vise fram sin nye sang «En sang fra andre siden», som blant annet omhandler Midtøsten-konflikten og krisen i Syria.

- Magisk kveld

Siri Andersen (t.v) og Linda Sundbø hadde kun gode ord om torsdagens konsert. Foto: Kristian Hole

En av de 400 fremmøtte var Siri Andersen, som har vært fan av Bremnes i lengre tid. Hun angret ikke på at hun tok turen torsdag kveld.— Det var en magisk kveld. Hun har mange nydelige sanger, og leverte utrolig bra i kveld, sier Andersen.

Hun tok med seg venninnen Linda Sundbø, som var minst like begeistret for konserten.

— Bremnes har en guddommelig stemme, og det kom tydelig fram under konserten, sier Sundbø.

21 konserter

Bookingansvarlig for Cafe Generalen, Jan Kenneth Transeth, var fornyød med torsdagens tilskuertall. Foto: Kristian Hole

Transeth har prøvd å booke Bremnes til Generalen i flere år. Først i år har kabalen gått opp.— Hun har virkelig vært på den øverste delen av lista vår i over tre år. Så vi er fornøyde med at vi fikk henne hit til slutt. Bremnes og bandet leverte en utrolig konsert i kveld. Men jeg må også skryte av publikum, som var stille og virkelig lyttet konsentrert.

Og med 21 konserter til på programmet fra juni til august er det ikke lett for Transeth å måtte velge ut høydepunktene i sommer.

— Det er utrolig mye bra artister å velge mellom. Hvis jeg må si noen så blir det Thomas Dybdahl, som stiller mutters alene med kassegitaren sin. Dybdahl passer perfekt inn i settingen her på Generalen. Jeg vil også trekke fram Daniel Romano fra Canada, som blir omtalt som nåtidens svar på Bob Dylan. Så han kan fort bli en personlig favoritt for meg i sommer, sier Transeth, som også arrangerer Ravnedalen Live på hovedscenen 22. og 23. juli.

Den neste konserten på Cafe Generalen skjer 17. juni, med lokale Oakland Rain og Maria Due på plakaten.

Vis fakta ↓
Fakta