Uttalelsene torsdag kan tolkes som et signal fra Putin om at en endring er på gang i den økonomiske politikken.

Kudrin nyter stor respekt hos internasjonale investorer på grunn av innsatsen som finansminister fra 2000 til 2011. Hans konservative pengepolitikk bidro til å bygge opp de enorme reservene som i dag gjør at Russland holder det gående på tross av resesjonen.

Ved å løfte fram sin gamle venn og allierte Kudrin gir Putin et hint om at regjeringen vil få fortgang i de markedsreformene mange økonomer mener er helt nødvendig for å unngå langvarig stagnasjon.

— Han er en av våre sterkeste og mest nyttige eksperter. Vi har blitt enige om at han skal jobbe mer aktivt i presidentens ekspertråd, og kanskje han også blir en av rådets visedirektører, sa Putin om Kudrin under det årlige TV-showet der vanlige russere får ringe inn spørsmål.

Kudrin trakk seg for fem år siden i protest over det høye statlige forbruket, spesielt i forsvarsbudsjettet. Siden har han ikke vært redd for å si at det bærer galt av sted uten ham. Kudrin har rettet skarp kritikk mot Putins økonomiske politikk og spådde på forhånd den økonomiske krisen. (©NTB)