Turnbull, som i fjor høst danket ut partifellen Tony Abbott og overtok statsministervervet, hevder han er den eneste kandidaten som kan sikre australierne stabilitet i kjølvannet av den britiske folkeavstemningen.

— Brexit har vist hvor kritisk det er at vi opprettholder et sterkt og stabilt lederskap, sier Turnbull og legger til at dette er noe hans motkandidat fra arbeiderpartiet Labor, Bill Shorten, ikke kan tilby.

— Nå, mer enn noen gang, trenger vi selvsikkerhet, investeringer, arbeidsplasser, stabilitet og lederskap. Dette er det vi tilfører, og bare vi kan tilby dette i valget som australierne står overfor 2. juli, fortsetter statsministeren fra Det liberale partiet.

På meningsmålingene har det vært nærmest dødt løp mellom partiene gjennom store deler av valgkampen, men den britiske folkeavstemningen ser ut til å kunne vippet valget i de liberales favør. Australierne er bekymret for hva brexit vil bety for økonomien i landet, og mandag viste en meningsmåling at milliardæren Turnbull leder med 51 prosent av stemmene mot Shortens 49 prosent. (©NTB)