KRISTIANSAND: I morgen starter dokumentarserien "Ja, vi elsker Hollywood" på TVNorge. Kanalen følger ni norske kvinner som har satset alt på en karriere og et liv i Los Angeles.

— Vi følger et knippe norske karrierekvinner i ulik alder som alle bor og arbeider i Hollywood. De har fått sine drømmer og ambisjoner oppfylt, og langt fra norsk nøysomhet og jantelov lever de sine liv i eksotiske og luksuriøse omgivelser, forteller programdirektør Eivind Landsverk på TVNorges hjemmeside.

— It’s who you know and who you blow...

Dette sier den ene deltakeren Torill Ravnaas om livet i Hollywood. To av deltakerne i programmet er fra Aust Agder:

Ærlig dokumentarserie

Lillian Müller (58) fra Grimstad . Hun ble kåret til Playboys «Playmate of the year» i 1976 og har vært kjæreste med Playboy-sjefen Hugh Hefner. Nå bruker Lillian tiden sin på trening og helse, og er opptatt av å formidle hvor viktig det er å ta vare på kroppen sin.

Torill Ravnaas (61) fra Fevik . Jobber som sanger og Marlene Dietrich-imitator. Vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1967, men sangen hun vant med ble fremført av Kirsti Sparboe i den internasjonale finalen. Torill er samboer med styrtrike Robert E Lee og bor i en gigantvilla i det mest eksklusive strøket i Beverly Hills.

— Dette er en uredd og ærlig dokumentarserie som gir oss et innblikk i det mange opplever som selve drømmetilværelsen. Vi møter sterke kvinner som har bygget karrieren sin målbevisst, stein for stein. Med skråblikk og humor ser vi på livet i L.A., med dets glamorøse og kanskje ikke fullt så glamorøse sider, sier programdirektør Landsverk.

Det er kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby (42) som er programleder for det nye TV Norge-programmet «Ja, vi elsker Hollywood»

— Dette er norske kvinner som har flyttet til Hollywood med ambisjoner om å komme til topps, og ikke nødvendigvis basert på mennene sine, sier Husby til side2.no.

Draget på jenter

TV 3 har kjøpt rettighetene til originalkonseptet «Svenske Hollywoodfruer». Her er det fire norske kvinner, en av dem fra Sørlandet.

Kristine Dorow (28) flyttet fra Herefoss i Birkenes til Los Angeles for tre år siden. Dorow bor i Santa Monica, og kom senere med i produksjonen enn de andre tre. 28-åringen har to skilsmisser bak seg, tross sin unge alder.

— Jeg var umoden, og er nok mer erfaren nå. Men jeg har fortsatt ikke gitt opp håpet på kjærligheten, sier hun til Seher.no.

Nå lever hun singellivet i Hollywood.

— Jeg blir oftest sjekket opp av jenter. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er jo nyskilt og har vel nok med det, forteller hun til Seher.no.

I følge nettstedet er hun ikke på jakt etter ny kjæreste med det første, ettersom hun har et godt forhold til chihuahuaen, Frenchie.

— Hunden tilfredstiller alle behovene jeg har. Eller... de fleste behovene i hvert fall, sier Dorow.

Den nye Anna Anka?

Etter deltakelse i «Svenske Hollywoodfruer» har Anna Anka blitt et stort samtaleemne, også i Norge. Og i følge VG nett har Anka kun tro på den ene av de fire Hollywood-fruene, nemlig Kristine Dorow fra Herefoss.

— Hun er ung og vakker og har litt glamour med den lille hunden og leopardvesken. Hun kunne kanskje vært en slags Anna Anka, sier Anka til VG nett.