OSLO: 110 natteravner, brannvesen, ambulanser, politi, vektere og Viking patruljerte Oslos gater natt til søndag. Det forhindret ikke to voldtektssaker. En kvinne skal ha blitt voldtatt ved et utested i Pilestredet og en annen i en pirattaxi.

– To voldtekter er to voldtekter for mye. Vi var nesten like mange ute denne helgen som forrige helg, men vi klarer altså ikke å være over alt hele tiden. Vi kan ikke være på hvert gatehjørne, sier Lars Norbom, leder av Natteravnene i Oslo, til NTB.

Forrige helg ble det ikke meldt om noen voldtekter i Oslo. Da skal det ha vært i underkant av 120 natteravner ute i gatene.

Jobbet bedre

Natteravnene har tidligere fått kritikk for at de har gått i for store grupper.

– Problemet har vært at vi ikke har hatt nok gruppeledere til å gå i mindre grupper. Denne helgen har vi delt oss i mindre grupper og heller hatt en leder i hver sone, opplyser Norbom.

En av voldtektene natt til søndag skjedde i en piratdrosje. Norbom fraråder å ta piratdrosje alene hjem.

50 hver helgenatt

Den siste tiden har natteravnene fått 600 nye medlemmer i Oslo.

– Det voldsomme engasjementet vi har sett i det siste vil nok gå over, men nå har vi mange nye personer på listen vår. Mitt mål er at vi får 50 natteravner i gatene hver helg, både natt til lørdag og natt til søndag, sier han.

Norbom forteller at de patruljerer de sentrale delene av Oslo, men at parkene, særlig Slottsparken og Sofienbergparken, blir ekstra prioritert.