DÜSSELDORF: – Det er sånn gamet er. Nå har jeg fått sovet ut, jeg er storfornøyd med innsatsen vår, og tenker at dette bare er starten på noe enda bedre. Jeg har så mye å være takknemlig for, sier Stella dagen etter delfinalen.

– Jeg ville ikke gjort noe annerledes – ikke på scenen og ikke noe annet. Jeg gjorde det jeg kom for å gjøre på scenen – danset, sang og koste meg. Vi fikk fantastisk respons fra publikum i salen, så jeg er kjempestolt.

Tårer

– Jeg er en følsom person, så det kom noen tårer, men jeg har fått så god støtte. Fra MGP, fra plateselskapet mitt, mamma og alle. Jeg har fått til veldig mye, og nå er det ny single og nytt album som gjelder. Albumet blir lansert i juni, fulgt av turné med band – både i Norge og Europa, sier Stella.

Hun har ikke bestemt seg for når hun drar hjem fra Düsseldorf. Hun har mange planer, men synes også det er fristende å bli i byen, «for vi kan fortsatt gjøre mye promotion-arbeid her nede».

NRKs Jade Josefine Nordahl opplyser til NTB at sjansene er store for at delegasjonen blir i Düsseldorf og fortsetter å promotere Stella.

Støtte

– Vi elsker Stella og er sjokkerte over at hun ikke gikk til finalen, for der hører hun hjemme, sier britene i Blue, som er blant favorittene i finalen lørdag.

Blue har vært oppmerksomme på «Haba haba» med Stella en god stund, helt siden det norske produsentteamet Stargate tipset dem i vår. Stargate har vært involvert i produksjonen av det britiske bidraget «I can».

– Norge bør være stolte av Stella, hun kunne ikke ha gjort mer enn hun gjorde. Men dette er bare starten, hun må gi ut «Haba haba» i Storbritannia, den kommer til å bli en hit, sier de.

Samarbeid med Blue?

Stella Mwangi har vært fan av Blue siden hun var barn.

– Tenk, jeg fulgte dem på VG-lista som elleveåring og drømte om å bli artist som de var, og nå sitter vi her sammen, sier hun.

Møtet kan også bli fruktbart på sikt. Særlig Blues Simon Webbe var interessert i ytterligere samarbeid med Stella. Han er DJ ved siden av å være medlem av Blue og ville gjerne lage en remix av «Haba haba» for det britiske markedet.

Tekniske problemer

Sendingen under den første delfinalen i Eurovision Song Contest ble preget av tekniske problemer. Fra Spania kommer rapporter om at lyden falt ut under deler av Norges bidrag, men det er ennå uklart om det gjaldt hele landet.

Uansett opplyser den europeiske kringkastingssammenslutningen EBU at dette ikke skal ha hatt noen innvirkning på det endelige resultatet.

En rekke land hadde også problemer med å få kommentarer på sitt eget språk. Mange av kommentatorene fikk ikke kontakt med TV-selskapet hjemme og måtte kommentere ved å ringe hjem på mobiltelefon.

Nordiske land

Torsdag 12. mai går andre delfinale av stabelen, og der skal Danmark og Sverige konkurrere med 17 andre land om ti plasser i finalen 14. mai.

I denne delfinalen har Norge ikke anledning til å stemme, men i finalen lørdag kan alle de 43 deltakerlandene gi sine stemmer – bare ikke til sitt eget land.

Finland og Island gikk videre i tirsdagens delfinale og skal i ilden henholdsvis som første og tjueførste land ut i finalen.