— Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at en av våre offiserer etter all sannsynlighet er drept i Afghanistan. De pårørende er i ferd med å bli varslet. Vi kommer med mer informasjon etterhvert, fortalte Morten Haga Lunde, generalmajor og nestkommanderende ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, under en pressekonferanse på Akershus festning klokken 19 fredag kveld.

Forsvaret jobber nå med å varsle de pårørende, og vil ikke gå ut med mer informasjon foreløpig.

Også svenske og rumenske FN-ansatte skal ha blitt drept under angrepet på et FN-hovedkvarter i byen Mazar-i-Sharif nord i Afghanistan. I tillegg skal tre afghanske FN-ansatte ha blitt drept.

Demonstranter stormet FN-kontoret i Mazar-i-Sharif fredag, der de skjøt mot vaktene og tente på inne i bygningene. Ifølge en general i det afghanske politiet skal fem av de drepte være vakter som jobber for FN. De andre skal også ha jobbet ved FN-kontoret. Ytterligere én person skal være skadet.

Angrepet skal ha skjedd etter at det kom meldinger fra Florida i USA om at en pastor skal ha brent en utgave av Koranen, muslimenes hellige bok.

Demonstrantene skal ha ropt «død over USA, død over Israel», før de gikk til angrep på FN-kontoret, skriver BBC. Omlag 2.000 personer skal ha deltatt i demonstrasjone utenfor FN-hovedkvarteret i Mazar-i-Sharif.

Noen av demonstrantene rappet våpnene fra FN-vakter og åpnet ild mot politiet før de stormet hovedkvartert.

Fire av demonstrantene skal ha blitt drept.

Angrepet skal ifølge Reuters være det dødligste angrepet på FN i Afghanistan.