KRISTIANSAND/OSLO: Chris Medina tilegnet en låt til sin trafikkskadede forlovede, og rørte tusenvis av tv-seere. Torsdag spiller han på Sørlandssenteret.

— Platen starter med optimisme og et smil. Litt over halvveis blir det mer trist, og slutten er ganske tårevåt, sier Chris Medina om sitt debutalbum til fvn.no.

Amerikaneren vakte oppmerksomhet da han deltok i "American Idol" i februar i år. Han rørte tv-seerne til tårer da han framførte en låt til sin trafikkskadede forlovede. Siden da har singelen "What Are Words" gjort stor suksess, spesielt i Norge og Sverige. Her hjemme lå den på førsteplass på VG-lista i elleve uker. Nå er albumet klart, og Medina kommer til Kristiansand for å spille noen låter på Sørlandssenteret i morgen. Han sier til fvn.no at resten av platen ikke ligner så veldig på låten han fikk sitt gjennombrudd med.

"What Are Words" er en popballade, de fleste sangene på platen er mer i et pop/rock-landskap, forteller Medina, som spilte i rockeband før han deltok i "American Idol".

— Men det ville vært ganske teit hvis jeg gikk rett fra "What Are Words" til en rockeplate, ler han på telefonen.

Brutal deadline

For en Idolartist er det viktig å være synlig mens han fortsatt er fersk i publikums minne. Og Medina forklarer at han bare hadde tre uker på å spille inn albumet, noe som delvis skjedde i David Eriksens studio i Norge. Og den korte tidsfristen ble et aldri så lite helvete for Medina.

— Jeg startet veldig optimistisk og hadde en god følelse. Etter et par uker begynte jeg å føle at det hele var brutalt og svært stressende. Jeg måtte møte en nesten umulig deadline, været var dårlig og jeg hadde hjemlengsel.

— Er det derfor du har du valgt å starte platen med håp og avslutte med tårer?

— Sannsynligvis. Det var en underbevisst greie. Kanskje handlet det litt om det at alt godt tar slutt en gang. Det hender jeg får den følelsen, sier Medina, men understreker:

— Jeg vil bevege folk, ikke være deprimerende. Jeg vil gi håp. Jeg ønsker ikke at musikken min skal være den typen man må sitte alene i et mørkt rom for å nyte.

Glad for Idol-exit

Medina har vært med å skrive de fleste sangene på platen, og sier at albumet tidvis er smertefullt personlig.

— Om jeg liker det eller ikke, så er livet mitt blitt en åpen bok. Alle vet at jeg synger til henne, konstaterer han, og snakker naturligvis om forloveden.

Her hjemme er det ytterst få Idol-deltagere som har produsert noe som helst etter den første platen. Og Medina mener Idol-stempelet kan være vanskelig å riste av seg.

— Det er en risiko. Jeg føler at jeg egentlig hadde flaks som fikk fyken såpass tidlig. Det er definitivt ikke nødvendigvis noen fordel å vinne, sier amerikaneren, som skal spille tre-fire låter fra plata, samt signere plater for fansen på Sørlandssenteret i dag.