ÅSERAL: Akkurat fire måneder etter at Arnstad ble minister skal hun på sykkeltur med Grimstad-ordfører Hans Antonsen før hun besøker universitetets campus i byen og deretter distriktets politikere.

Arbeidet med sørlandets krav til Nasjonal transportplan (NTP) fra 2014 var godt kjent hos tidligere samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp). Nå starter arbeidet med å innvie Arnstad i de samme planene.

Hovedtrekkene er som kjent firefelts vei mellom Arendal og Tvedestrand, planlegge firefelts vei mellom Kristiansand og Stavanger, bredere og bedre vei til Hovden, ny vei til Kjevik lufthavn, samt sammenslåing av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen.

— Det som er viktigst når Marit Arnstad kommer er å få forankret våre krav og våre ønsker i NTP-en, sier Bjørgulv Sverdrup Lund (H), som leder veiaksjonen.

— Vi skal så kortfattet og presis som mulig få solgt inn vårt budskap hos henne.

Det er første gang det politiske miljøet på Sørlandet møter Arnstad. Sverdrup Lund har ikke møtt henne tidligere.

— Vi sendte en forespørsel til departementet med en gang hun ble statsråd, og allierte oss med Senterpartiet lokalt for å få innpass hos henne, og orientere henne.

— Vi hadde etter hvert fått tidligere statsråd Kleppa til et punkt der hun hadde stor erkjennelse for de utfordringer vi har innenfor samferdsel i landsdelen. Geografisk var hun kjent med regionen.

— Vi kan ikke annet nå enn å brette om ermene og begynne på Arnstad. Hun skal bli like god på våre utfordringer som Kleppa, sier Sverdrup Lund.