I år ble det strammet inn i offentliggjøringen av skattelistene. Mediene får fortsatt skattelistene, men kun til journalistisk arbeid – en avtale den ansvarlige redaktør har underskrevet.I avtalen forplikter redaksjonene seg til «ikke å tilgjengeliggjøre eller legge ut hele eller deler av skattelisten for personlige skattytere i søkbar form på internett eller på annen måte.»

Men ikke alle medier klarte å holde seg til avtalen, og flere har laget ordninger som Skattedirektoratet mener er i gråsonen av hva som er avtalt.

– Vi har i dag sett at noen medier har valgt å lage ordninger som er i grenseland, og enkelte har, etter vår vurdering, gått klart utover den inngåtte avtalen og Stortingets intensjoner, sier skattedirektør Svein R. Kristensen i en pressemelding.

En redaksjon som hadde lagt ut omfattende lister for sitt dekningsområde, slettet disse straks Skattedirektoratet påpekte at dette var brudd på avtalen som ansvarlig redaktør har signert.

– Vi forventer at alle som får beskjed om at de har gått for langt i å legge ut skattelisteopplysninger i forhold til avtalen, sørger for å rette opp dette, sier Kristensen. (©NTB)