Etter kontakt med norske myndigheter og i samråd med de pårørende har svensk politi besluttet å avslutte redningsaksjonen etter at det norske Hercules-flyet styrtet torsdag ettermiddag.

— Årsaken er at vi har funnet store mengder vrakrester i leteområdet, og vi har også funnet kroppsdeler fra mennesker, sa informasjonssjef Börje Öhman i politiet i Norrbotten på en pressekonferanse i Nikkaluokta lørdag kveld.

— Det er våre hunder som har markert og gjort at vi har funnet kroppsdelene, sa han. Levningene vil bli hentet ned fra fjellet i løpet av lørdag.

Mannskaper vil fortsette å lete i området, men det dreier seg ikke lenger om noen redningsaksjon. Når det nå er utvetydig slått fast at alle de fem omkom da Herkules-flyet styrtet, vil det også få følger for intensiteten i letearbeidet i de vanskelige og rasfarlige områdene.

— Det vil ikke bli like store styrker som fortsetter søket når det gjenopptas. Men vi er også sterkt oppmerksomme på at nå handler det om å finne døde. For de pårørende er det veldig viktig, og vi vil gjøre alt vi kan for å finne de omkomne, sier Öhman til NTB. (©NTB)